Bengaalse Katten

Ze lijken qua uiterlijk sterk op een kat die je zo zou kunnen tegenkomen op een safari. Hoewel ze er best iets van weg hebben, zijn de Bengaalse Katten toch echt huiskatten. Niet zomaar huiskatten. Hele bijzondere huiskatten die nog niet lang bestaan. 

Ben jij benieuwd naar het karakter van deze kat of wil je juist meer weten over zijn vacht en uiterlijk? Dat ga je hier allemaal te weten komen.

Uiterlijk Bengaalse Katten

Waar je van tevoren zou denken dat je met een wilde kat te maken hebt, zul je merken dat het tegendeel echter waar is. Bengaalse Katten zijn namelijk hele lieve, geschikte huiskatten die hoe dan ook je hart zullen veroveren. Is het niet door hun bijzondere uiterlijk, dan wel door het lieve karakter.

Het kopje van de kat zal wat kleiner uitvallen dan de rest van zijn lichaam. Het lichaam is namelijk wat langer en de spieren zijn verbazingwekkend goed ontwikkelt. De vacht is vaak lekker dik en zal lekker zacht aanvoelen wanneer je hier met je handen doorheen gaat. 

Doordat ook de pootjes erg sterk en ontwikkelt zijn, zijn het de beste klimmers en springers die je je maar kunt voorstellen. De oren hebben een driehoekige vorm en zijn, in tegenstelling tot andere kattenrassen, juist weer wat kleiner. De meeste katten hebben een prachtige, groene oogkleur waar je bijna in verdrinkt. Het zwarte lijntje onder de ogen van de Bengaalse Kat heeft iets weg van een oogpotlood, maar dit is juist weer een kenmerkend iets van deze kat. 

Vachtkleuren Bengaalse Katten

bengaalse boskat

Het kan je bijna niet ontgaan zijn dat de Bengaalse Katten een opvallende vacht hebben. Het zal dan ook op het eerste gezicht lijken alsof er een tijgertje de kamer is binnengelopen, maar je weet inmiddels dat het tegendeel waar is.

De katten hebben vaak een vacht die stippen, strepen of vlekken bevat. Het heeft wel wat weg van een luipaardprintje. De vacht kan een aantal herkende kleuren bevatten: black tabby, zilver, snow, goud of oranje.

Wat de verzorging betreft hoe je je niet al te druk te maken. Sterker nog, je hoeft hier zelf helemaal niks aan te doen. De Bengaalse Kat regelt dit namelijk allemaal zelf. Laat het hem vooral lekker zelf doen, maar houd wel een klein oogje in het zijl.

Karakter Bengaalse Katten

Over het uiterlijk van dit kattenras is veel te ontdekken en ook zeker te bewonderen. Hoe zit het eigenlijk met zijn karakter? Is dat net zo uitzonderlijk? Daar gaan we achter komen.

  • Echte aandacht vragers. Sterker nog, dat hebben ze ook nodig.
  • De katten zijn stuk voor stuk zeer actief. Ze hebben daarom veel uitdaging en ruimte nodig.
  • Even op schoot kruipen voor een knuffel? Daar zijn deze katten geen groot fan van. Een aai over de bol, dat vinden ze wel erg prettig.
  • Erg intelligent.
  • Vinden ze iets niet leuk of zijn er het ergens niet mee eens? Dat laten ze duidelijk aan je merken.
  • Ondanks zijn stoere uiterlijk, zijn het ontzettend lieve katten.

bekijk de meest voorkomende kattenrassen

Plaats een reactie