Gehydrateerd blijven is voor iedereen belangrijk. Dat geld niet alleen voor mensen, maar natuurlijk ook voor onze huisdieren. Hoewel katten het heerlijk vinden om lekker lui op de bank te liggen, zijn het ook dieren die graag in beweging zijn. Van dat bewegen, daar krijg je dorst van.

Om je kat meer te kunnen simuleren om goed te blijven drinken, kan een van deze beste drinkfontein worden ingezet. Een leuke en uitdagende manier om te blijven drinken voor je kat of katten. Maar welke drinkfontein is nu de beste voor je katten?

De beste drinkfontein voor je katten is de drinkfontein van LifeGoods. Deze drinkfontein heeft namelijk een pomp die geen geluid maakt, 4 filters en heeft 3 verschillende standen. De LifeGoods drinkfontein is dus voor de meeste katten zeer geschikt.

Wil jij graag meer te weten komen over de drinkfontein van LifeGoods of gewoon over drinkfonteinen voor je katten in het algemeen? Daar kan ik je mee helpen. Lees het artikel helemaal tot het einde en leer alles wat jij moet weten over drinkfonteinen voor je katten.

Onze top 6 beste drinkfontein voor je katten

De kans is groot, omdat je bij dit artikel terecht bent gekomen, dat jij graag een drinkfontein voor je kat of katten wilt hebben. Mocht je hier al naar gezocht hebben, dan heb je vast wel gemerkt dat er veel verschillende drinkfonteinen voor katten te vinden zijn. Welke moet je nu kiezen?

Om jou daar bij te helpen, vindt je hieronder onze top 6 beste drinkfonteinen voor je katten. Uit deze top 6 kan jij straks de drinkfontein kiezen die bij jou en je katten past. Probeer er kritisch naar te kijken en de drinkfonteinen ook met elkaar te vergelijken.

1. LifeGoods Drinkfontein voor Katten

lifegoods drinkfontein voor katten

Wanneer jij een middelgrote kat of meerdere katten hebt van dit formaat, dan is de waterfontein van LifeGoods de beste keuze. Hier is het formaat van de fontein namelijk perfect op afgesteld.

In totaal kan de drinkfontein gevuld worden met 2 liter water en heeft deze 3 verschillende standen. Doordat de fontein 3 verschillende standen heeft, kan de fontein afgestemd worden op de katten zelf. Voor de katten die snel schrikken is dat natuurlijk ideaal.

De waterfontein van LifeGoods heeft uiteraard een pomp, maar dit is een zogenaamde stille pomp. De fontein geeft dus geen geluid en dat is voor zowel jou en je katten erg prettig. Zeker als de fontein in huis staat. De drinkfontein heeft 4 filters, waardoor jouw katten altijd over het schoonste en lekkerste water beschikken gedurende de dag.

2. Pettadore Hydrate Compact – Drinkfontein Kat

pettadore hydrate compact - drinkfontein kat

Een drinkfontein voor je katten die met een app op je smartphone te besturen is? Dat maakt de drinkfontein van Pettadore allemaal voor je mogelijk.

Doordat de drinkfontein te besturen is via de speciale app, ben jij er direct van op de hoogte als het water bijna op is of wanneer je de fontein moet verschonen. Hier krijg je namelijk meldingen van en op deze manier weet je zeker dat je katten altijd over het lekkerste water beschikken. Daarnaast kun jij ook op ieder moment checken hoeveel water er nog in de fontein zit.

Is dat het enige speciale aan de Pettadore? Absoluut niet. Pettadore zit vol met nog veel meer verrassingen. Zo word het water schoongehouden door maar liefst 4 speciale filters en is de fontein zelf gemaakt van het veiligste materiaal.

3. Cas & Lux Stijlvolle Drinkfontein voor Katten

cas & lux stijlvolle drinkfontein_voor katten

De drinkfontein voor katten met het meest stijlvolle design, dat is zonder twijfel de drinkfontein van Cas & Lux.

De drinkfontein van Cas & Lux is op zo’n manier ontwikkelt, dat je kat hier hoe dan ook nieuwsgierig van word. De kraan waar het water door naar buiten komt is bijvoorbeeld een heel stuk groter dan andere drinkfonteinen. Het resultaat? Een grotere waterstraal die jouw katten zullen stimuleren om eens een kijkje te gaan nemen. Niet alleen blijven de katten gehydrateerd, ze worden ook optimaal uitgedaagd.

De fontein maakt vrijwel geen geluid en kan daardoor op iedere plek in huis geplaatst worden. En, dat is nog lang niet alles. Bij aankoop van de drinkfontein van Cas & Lux, krijg je er 2 gratis filters en een schoonmaaksetje bij. Die komen vast wel van pas.

4. CELLAVI XL Drinkfontein Kat

cellavi xl drinkfontein kat

De waterfontein voor katten van Cellavi is de superstille variant van de drinkfontein voor katten en is een XL-variant. Dat betekent dat de waterfontein qua inhoud geschikt is voor meerdere katten. Mocht je die hebben natuurlijk.

De drinkfontein is helemaal vrij van schadelijke stoffen en is gemaakt van duurzaam materiaal. Doordat de fontein ook nog eens helemaal waterdicht is, hoef je nooit bang te zijn voor lekken of plasjes water op de vloer. Dat is wel zo veilig voor iedereen.

Doordat de filter een speciale 3 in 1 filter is, is het water in de fontein altijd voorzien van genoeg zuurstof en blijft het altijd lekker schoon en vers voor je kat of katten.

5. Drinkfontein Kat 2L – Waterfontein

drinkfontein kat 2l - waterfontein

De EKEO is zeer makkelijk schoon te houden en voldoet aan al jouw wensen en verwachtingen. 

In totaal kan de fontein voorzien worden van 2 liter water en worden er meerdere katoenen filters meegeleverd. In totaal 5 filters. Die katoenen filters houden niet alleen het water schoon, maar zorgen er ook voor dat de pomp niet verstopt raakt met viezigheid.

Omdat de drinkfontein van EKEO voorzien is van verlichting, begint het lampje direct te knipperen wanneer het water bijgevuld moet worden. Zo is jouw kat altijd voorzien van genoeg water en hoef je niet bang te zijn dat je het vergeet.

6. Lucky Paw Drinkfontein – Voor Katten

lucky paw drinkfontein

Een drinkfontein voor katten die er ook nog eens leuk uitziet? Dat is de drinkfontein van Lucky Paw bij uitstek.

In totaal kan de fontein worden gevuld met 2,5 liter water en werkt deze niet op batterijen, maar word deze aangesloten met een stekker. Op deze manier zit jouw kat nooit zonder vers water en blijft de fontein altijd doorlopen.

De drinkfontein beschikt over 3 filters, die ervoor zorgen dat het water gedurende de dag goed gezuiverd word en jouw kat kan genieten van vers water. Behalve dat de fontein een aanwinst is voor jouw kat, is het door zijn uiterlijk ook een aanwinst voor het interieur.

Waarom de beste drinkfontein voor je kat?

Waarom zou je eigen voor de beste drinkfontein moeten kiezen voor je kat? Tenslotte zijn er ook genoeg drinkbankjes waar je kat gedurende de dag uit kan drinken, toch?

Dat klopt inderdaad. Toch is de drinkfontein voor iedere kat een dikke aanrader wat dat betreft. Waarom? Katten hebben de natuurlijke behoefte om bewegend water te drinken. Je begrijpt, een drinkfontein voldoet aan die natuurlijke behoefte. Ook zorgt de drinkfontein ervoor dat jouw kat altijd over het schoonste en lekkerste water beschikt. Anders dan in een drinkbak word het water in een drinkfontein gezuiverd en gefilterd door de filter die erin zit.

Nu is er natuurlijk helemaal niets mis met een drinkbak voor je kat, maar je ziet wel waarom een drinkfontein voor je kat zou kunnen werken en dat het wel degelijk een groot verschil maakt voor je kat. Dat is ook wat waard, toch?

Aandachtspunten bij het kopen van een drinkfontein?

Vaak is het zo dat wanneer je een product gaat aanschaffen of al aangeschaft hebt, dat je rekening moet houden met een aantal aandachtspunten. Zo weet je namelijk ook waar je op moet letten wanneer je de beste drinkfontein voor je katten gaat aanschaffen.

In het overzicht vindt je de aandachtspunten waar je rekening moet houden als je kiest voor een drinkfontein voor je katten.

Zijn drinkfonteinen veilig voor katten?

Het zou zo kunnen zijn dat je kat de eerste keer of eerste paar keren een beetje schrikt van de drinkfontein. Tenslotte komt het water met wat meer kracht naar buiten en is het iets heel anders dan het traditionele drinkbakje die hij zo onderhand gewend is.

Zeker als je kat schrikt van de waterfontein, vraag je je vast af of drinkfonteinen voor katten wel zo veilig zijn. Daar ga ik je het antwoord op geven. Een drinkfontein is absoluut veilig voor katten. Daar hoef je je als baasje dus geen enkele zorgen om te maken. De drinkfonteinen zijn speciaal gemaakt voor katten en bevatten dus geen scherpe materialen of schadelijke stoffen. Sterker nog, het kan ervoor zorgen dat je kat meer gestimuleerd word om te drinken.

Behalve dat de veiligheid van de drinkfontein zelf afhangt, speel jij daar als baasje ook een grote rol in. Zo kan jij de veiligheid bijvoorbeeld optimaal waarborgen door de drinkfontein goed schoon te houden en door deze op een veilige, toegankelijke plek te zetten. Op deze manier draag jij bij aan de veiligheid van jouw kat en krijgt hij veel plezier van de drinkfontein.

Welke soorten filters hebben drinkfonteinen voor katten?

Zoals je in de top 6 beste drinkfonteinen voor katten hebt kunnen lezen, hebben deze fonteinen altijd een filter nodig. Echter kun je tussen die filters ook weer onderscheid maken. Er zijn namelijk 3 verschillende filters die je zou kunnen gebruiken. Die filters vindt je in het overzicht, met natuurlijk een uitgebreide uitleg.

De voor- en nadelen

Aan ieder product zitten zowel voor- als nadelen. Daar kun je eigenlijk bijna nooit omheen. Hoe goed de voordelen er meestal ook uitzien, je zult toch altijd rekening moeten houden met de nadelen, hoe weinig het er ook zijn.

Omdat we het uitgebreid over de drinkfontein voor katten hebben, gaan we als vanzelf kijken naar de eventuele voor- en nadelen hiervan. Door hiernaar te kijken en deze beeldend te maken, weet jij wat je als baasje kunt verwachten van een drinkfontein voor katten en met welke nadelen jij te maken kunt krijgen.

De voordelen

De nadelen

Wil jij ook de beste kattenbrokken voor je kat?

Veelgestelde vragen over de beste drinkfonteinen

Er valt genoeg te ontdekken aan de beste drinkfontein voor je katten, dat heb je in dit artikel al kunnen ontdekken. Toch zou het zo kunnen zijn dat je nog met een aantal vragen zit hierover. Geeft niks, je bent niet de enige.

Om jou nog meer te kunnen vertellen over drinkfontein voor je katten, behandelen we als laatste de veelgestelde vragen over de beste drinkfonteinen voor katten. Hier zit vast het antwoord op je vraag tussen.

Hoe werkt een waterfontein voor katten?

Allemaal leuk en aardig die drinkfontein voor katten, maar hoe werkt deze eigenlijk? Dat is vrij simpel, want ze werken allemaal hetzelfde. Door de pomp of het filter komt het water in kleine straaltjes omhoog. Jouw kat kan van die straaltjes water drinken en gehydrateerd blijven. De waterfontein is een leuke en interessante manier voor katten om te blijven drinken.

Van welke materialen kun je drinkfonteinen vinden?

Waterfonteinen voor katten zijn er in veel soorten en maten. Dat heb je in het artikel kunnen zien. Ook zijn er verschillende materialen. Zo heb je waterfonteinen gemaakt van kunststof, van keramiek en van roestrijstaal.

Hoe vaak water verversen drinkfontein?

Het beste voor je kat is om het water regelmatig te verversen in de drinkfontein. Zo beschikt jouw kat altijd over lekker fris en vers water. Hoe vaak je dit moet doen? Probeer dit iedere dag te doen en spoel de drinkfontein ook regelmatig even af om deze goed schoon te houden.

Hoe vaak filter vervangen drinkfontein?

Behalve het water, is het ook verstandig om regelmatig het filter in de drinkfontein te vervangen. Zo blijft het water en de drinkfontein schoon en fris voor je katten. Hoe vaak je dat filter moet vervangen van je drinkfontein? Als je het filter minimaal één keer per maand vervangt voor je geliefde huisdier, dan zit je helemaal goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.