De Blauwe Rus

De Blauwe Rus zal op het eerste gezicht lijken op de Britse Korthaar. Hoewel daar een kern van waarheid in zit, zijn ze wel degelijk verschillend van elkaar. Door zijn bouw, prachtige ogen en de meest geweldige oortjes is deze kat een van de schattigste verschijningen die je ooit hebt gezien.

Ben jij wel benieuwd naar hoe de Blauw Rus eruit ziet, wat voor vacht hij heeft en welke karaktereigenschappen hij heeft? Dat kun je hier allemaal lezen.

Uiterlijk Blauwe Rus

Dit is toch gewoon de Britse Korthaar? Schijn bedriegt. Dit is namelijk de Blauwe Rus en deze katten hebben inderdaad wel iets van elkaar weg. Hoewel ze veel op elkaar lijken, heeft de Blauwe Rus een net iets andere bouw dan je op het eerste gezicht zou verwachten.

De lichaamsbouw van deze katten is namelijk een stukje smaller en daardoor krijgen ze ook direct een wat andere uitstraling. Ondanks de smalle lichaamsbouw, zijn de spieren uitstekend ontwikkelt en kunnen ze ook rustig een atleet worden genoemd. Onder zijn lichaam bevinden zich de pootjes die bijna sierlijk lang zijn.

Als je nog niet voor de prachtige vacht bent gevallen, dan wel voor de oortjes. Deze zijn namelijk lekker groot en staan overeind op het kopje in een driehoekige vorm. Als de kat dan nog geen blikvanger is te noemen, dan word je door de ogen hoe dan ook overtuigd. Deze zijn namelijk allemaal heldergroen van kleur en het lijkt wel alsof ze dwars door je heen kijken. 

Vachtkleuren Blauwe Rus

Een prachtig, zacht, wollig vachtje. De Blauwe Rus heeft een vacht waar je bijna niet van af kunt blijven. Deze moet je bijna wel aaien. Dat zachte vachtje heeft verzorging nodig, maar hier hoef je je niet te druk om te maken. Eén keer per week een borstel erdoor, dat moet voldoende zijn. Uiteraard heeft die vacht ook een prachtige kleur en daar gaan we nu naar kijken.

De naam van de kat zegt het al. In de meeste gevallen is de vachtkleur namelijk blauw. Niet helemaal blauw, want van sommige hoeken lijkt de vacht zelfs een beetje zilverachtig. Dit is als het ware een soort laagje dat over de vacht heen ligt. Dit is dan ook de mees voorkomende kleur.

Hoewel de meeste katten een blauwe vacht hebben, hebben lang niet alle katten deze kleur. De kleuren wit of zwart komen namelijk ook regelmatig voor. Ook kan de vacht gestreept zijn.

Karakter Blauwe Rus

Nu je weet waarom de Blauwe Rus zo’n prachtige kat is vanbuiten, mag ook zijn karakter niet onbesproken blijven. Ze zijn wat dat betreft bijna om op te eten!

  • Harde geluiden of rumoer? Daar zijn deze katten geen groot fan van.
  • Hoewel ze op het eerste gezicht een beetje verlegen en op zichzelf zijn, zijn ze wel super sociaal.
  • Ook deze katten staan wederom weer bekend als aardig.
  • Hecht veel waarde aan een vast, dagelijks ritme.
  • Jagersinstinct.
  • Zijn heerlijk speels en dus altijd in voor een spelletje.
  • Ondanks alles een échte gezinskat.

bekijk de meest voorkomende kattenrassen

Plaats een reactie