GPS Tracker voor katten – Weet altijd waar je kat uithangt?

Over het algemeen vinden katten het heerlijk om vele uren buiten te vertoeven. De meeste katten zijn dan ook meer buiten dan dat ze binnen zijn. Dat is vrij normaal voor deze huisdieren. Hoe ver katten ook zijn, ze keren altijd weer terug bij hun baasje.

Toch kan het redelijk stressvol zijn als je kat langer buiten is dan normaal. In dat geval zou jij graag willen weten waar je kat uithangt of waar hij geweest is in de uurtjes dat hij buiten was. Zou jij graag willen weten waar je kat heeft uitgehangen of wil je hem altijd kunnen volgen tijdens zijn avonturen? Daar kan jij mee geholpen worden.

Een GPS tracker voor je kat is in dat geval de beste oplossing. De beste GPS tracker voor je kat is zonder twijfel de tracker van Invoxia, zonder simkaart. Wil jij graag weten waarom dit de beste GPS tracker is voor je kat of wil jij meerdere GPS trackers vergelijken? Lees het artikel dan helemaal tot het einde om daarachter te komen.

Onze top 6 GPS trackers voor je kat

De top 6 met daarin de beste GPS trackers voor je kat. Daar gaan we nu samen naar kijken. Je weet inmiddels al, wanneer je de introductie van dit artikel hebt gelezen, dat de GPS tracker van Invoxia de beste is.

Wil jij verschillende trackers met elkaar vergelijken of wil jij gewoon weten welke keuzes je nog meer hebt? Lees de top 6 dan helemaal tot het einde om daarachter te komen.

1. Invoxia – Huisdier GPS Tracker – Zonder Simkaart

Binnen deze top 6 staat de GPS tracker van het merk Invoxia op de eerste plek. Deze GPS tracker is geschikt voor de kat en heeft dus geen simkaart, omdat deze een 3-jarig abonnement heeft.

De techniek van deze tracker gaat ontzettend ver. Zo gaat de batterij meer dan een maand zonder opladen mee en is deze volledig waterdicht. Gaat jouw kat op avontuur, dan krijg jij iedere 10 minuten op de speciale app doorgegeven waar hij of zij zich bevind. Dat moet een hele geruststelling zijn. Zo kan jouw kat altijd en overal gevolgd worden.

Behalve dat de locaties doorgegeven worden, word er ook een waarschuwing gegeven wanneer de kat opgepakt word door iemand. De kans dat jouw kat meegenomen word, is dus erg klein.

Moet de tracker na een maand opgeladen worden? Dan is deze binnen anderhalf uur weer helemaal vol en klaar voor gebruik.


2.Weenect CATS2 – GPS Tracker voor katten

De Weenect CATS2 is speciaal ontwikkelt voor katten en is daarmee uitermate geschikt voor het volgen van jouw eigen kat.

Omdat de Weenect CATS2 een groot bereik heeft, is het zelfs op de grootste afstanden met het minste bereik mogelijk om jouw kat via de handige app te blijven volgen. Ook in het buitenland zal de tracker jou niet in de steek laten.

Behalve de locaties, registreert de tracker ook de activiteiten van jouw kat. Denk hierbij aan de gelopen afstanden. Erg handig om inzicht in de dagelijkse activiteiten van jouw kat te krijgen.

De Weenect CATS2 gaat samen met een abonnement. Kies voor een eenjarig abonnement of betaal alvast een aantal jaar vooruit.


3. Membeli GPS Tracker voor kat zonder abonnement / werkt op internet van simkaart

Kies jij liever voor een GPS tracker zonder maandelijkse of jaarlijkse verplichtingen? De Membeli GPS tracker voor katten werkt op het internet van een simkaart. Jij bepaalt dus de kosten van het internet.

De tracker is bestand tegen fikse regenbuien en kan tot wel 120 uur mee, zonder tussendoor op te laden. Het lichte gewicht van de tracker zorgt ervoor dat jouw kat hier geen last van zal krijgen. Wil jij dat je kat in de buurt blijft? Stel dit in op de tracker en krijg een melding wanneer jouw kat verder op avontuur gaat dan de bedoeling is. 

Uiteraard heeft de Membeli GPS tracker een gratis app, waardoor jij je kat kan volgen en je altijd weet waar hij of zij uithangt.


4. Trackyourpet GPS Tracker Mini voor Kat – zonder abonnement

Wil jij zeker weten dat jouw kat geen last krijgt van de GPS tracker? Kies dan voor de tracker van Trackyourpet. Deze weegt namelijk maar 22 gram en heeft een klein formaat.

De tracker kan opgewaardeerd worden door een simkaart, zodat je zelf de kosten kan bepalen hiervan. Wanneer de batterij bijna leeg is, krijg jij hier op tijd een melding van en weet je waar je aan toe bent. Behalve de tracker zelf, zit er ook een nylon halsband bij om de tracker aan te bevestigen. 

Let wel op: De simkaart moet los worden aangeschaft, deze zit er niet bij inbegrepen.


5. KIPPY Evo GPS & Activity Tracker

Wil jij een GPS tracker die geschikt is voor zowel katten als voor honden? De tracker van KIPPY Evo voldoet aan jouw wensen en verwachtingen.

Behalve dat de locaties geregistreerd worden, krijg jij ook te zien hoeveel jouw kat beweegt op een dag. Zeker wanneer er sprake is van overgewicht, is dat een duidelijk pluspunt. Betreedt jouw kat een gebied dat jij niet aangegeven hebt? De tracker verstuurt direct een melding, zodat jij weet waar hij of zij uithangt.


6. Spotter Huisdier GPS Tracker Kat – Zonder Abonnement

Wil jij de kleinste GPS tracker die er is? De tracker van het merk Spotter staat erom bekend dat deze de kleinste is van alle trackers. Ook voor de kleinste katten is de tracker heel erg geschikt. De tracker weegt namelijk maar 21 gram.

De locaties van jouw kat worden online opgeslagen in de bijhorende app en kunnen door jou altijd teruggevonden worden. Jij weet dus 24 uur per dag waar jouw kat zich bevind. Behalve de locaties, kunnen ook de dagelijkse activiteiten bijgehouden worden. Zo kom jij erachter hoe sportief jouw kat is op een dag.

Omdat de tracker van Spotter zo klein en licht is, is deze voor bijna iedere kat geschikt. 


Waarom een GPS tracker voor je kat?

bangen kat gps tracker nodig

In het eerste deel van dit artikel is de top 6 met beste GPS trackers voor je kat uitgebreid besproken. Aan de hand van deze top 6 kan jij dus de beste GPS tracker kiezen voor jouw kat.

Toch zou het kunnen dat jij nog niet helemaal overtuigd bent van de GPS tracker of dat je je afvraagt waarom je een GPS tracker zou moeten aanschaffen voor je kat. Hiervoor kunnen dus een aantal redenen zijn:

  • Jouw kat heeft er een handje van om vaak weg te lopen en blijft vervolgens uren of zelfs dagen zoek.
  • Jij bent ontzettend benieuwd naar de avonturen van jouw kat en je bent benieuwd waar hij uithangt.
  • Je kat is al wat ouder en kan steeds vaker de weg naar huis niet meer vinden.
  • Je wilt zeker weten dat je kat veilig is tijdens het buitenspelen.
  • Je bent je kat vaak kwijt.
  • Je gaat op vakantie en je wilt zeker weten dat je kat in de buurt blijft tijdens jouw afwezigheid.

Wat is een GPS tracker en hoe werkt het?

Een GPS tracker kan je zien als een klein kastje die de locaties van jouw kat opslaat. Het kastje hang je om de nek van jouw kat, zodat deze altijd en overal mee naartoe genomen wordt. Een GPS tracker registreert om de zoveel tijd de locaties van jouw kat. Mocht jij je kat vaak kwijt zijn, dan laat de tracker zien waar hij of zij zich bevind.

Voor een GPS tracker heb je altijd internet nodig om de locaties te kunnen registeren. Dit kan je doen door een abonnement af te sluiten of door een simkaart te bevestigen. Hang de tracker vervolgens om de nek van jouw kat en jullie zijn beiden klaar voor gebruik.

Is de GPS tracker veilig in gebruik?

kat in boom

Als eigenaar wil je dat het welzijn van je kat niet in gevaar komt en dat hij of zij het altijd naar het zin heeft. Dat is ook logisch. Misschien vraag je je op dit moment wel af of een GPS tracker wel veilig is.

Dat is hij absoluut. Zo lang jij voor de goede tracker kiest die past bij jouw kat, is deze altijd veilig in gebruik en ondervind jouw kant daar geen hinder van. Fijn, toch?

Waar moet je rekening mee houden als je een GPS tracker voor je kat koopt?

Voordat je de GPS tracker kan gaan aanschaffen die jij op het oog hebt, zijn er altijd een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Deze punten vindt je hieronder in het overzicht.

Abonnement of simkaart

Bij het aanschaffen van een GPS tracker voor je kat, heb je altijd de mogelijkheid om te kiezen voor een abonnement of voor een simkaart. Houd er rekening mee dat bij een abonnement altijd extra kosten komen kijken.

Bij een simkaart bepaal jij zelf welk bedrag jij op de kaart wilt zetten. Kijk bij het aanschaffen dus altijd goed waar de tracker geschikt voor is.

De grootte je kat en van de tracker zelf

Wanneer je de tracker gaat bevestigen bij jouw kat, is het erg belangrijk dat deze comfortabel zit en dat hij of zij daar geen hinder van ondervind. Dat is het laatste wat je wilt voor je geliefde huisdier.

Houd in dit geval dus altijd rekening met de grootte. Niet alleen met de grootte van de tracker, maar ook met de grootte van jouw kat. Een kleine kat met bijvoorbeeld een te grote tracker om zijn nek, dat is niet helemaal de bedoeling. Het zit niet lekker en het is ook nog eens te zwaar.

Stem de GPS tracker dus altijd af op de grootte van jouw kat. Zorg dat deze comfortabel zit en je kat niet merkt dat hij hem draagt.

Ervaringen/reviews van andere gebruikers

Je zou het misschien niet direct zeggen, maar de reviews en ervaringen van andere gebruikers kunnen je wel degelijk op weg helpen om de beste GPS tracker voor je kat aan te schaffen.

Deze geven jou namelijk een eerlijk oordeel over het product. Werkt het wel echt en doet het ook wat het belooft? Andere gebruikers kunnen jou dat vertellen door een review achter te laten. Heb jij een GPS tracker op het oog voor jouw kat? Check altijd eerst de reviews en ervaringen van andere gebruikers.

Hoeveel wil je uitgeven?

Voordat je iets gaat aanschaffen, is het handig om van tevoren een budget af te spreken met jezelf. Bedenk hoeveel je aan de tracker wilt besteden en hoeveel jij hieraan kwijt kan.

Tenslotte heeft niet iedereen hetzelfde te besteden. Gelukkig zijn er veel verschillende GPS trackers verkrijgbaar. Behalve de verschillende specificaties, zijn er ook veel verschillende prijskaartjes.

Batterijduur

Wat betreft de batterijduur van de GPS tracker, is dit het belangrijkste punt waar je op moet letten als je deze gaat aanschaffen. Het laatste wat je tenslotte wil, is dat de batterij leeg is als je kat naar buiten gaat en de tracker draagt.

Vergelijk de verschillende trackers dus goed met elkaar en kies voor de batterijduur die bij jou en je kat past. Gaat je kat veel naar buiten, dan is het handig om een lange batterijduur te kiezen. Behalve dat je let op de batterijduur van de tracker, is het ook altijd belangrijk om te checken hoe vol de batterij is voordat je kat naar buiten gaat. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Veelgestelde vragen over katten GPS

Wanneer je een GPS tracker wilt aanschaffen voor je kat, kan je met veel vragen zitten hierover. Dat is logisch en je bent daarin ook zeker niet de enige.

Om jou verder te helpen bij het aanschaffen van een GPS tracker, vindt je hieronder antwoorden op de meest geselde vragen over katten GPS. Hier moet jouw brandende vraag vast tussen staan.

Zijn er nog extra kosten naast de GPS tracker zelf?

Mocht jij voor een GPS tracker kiezen met een abonnement, dan komen daar uiteraard extra maandelijkse of jaarlijkse kosten bij kijken. Dit zijn geen schokkende bedragen, maar wel iets om rekening mee te houden.

Is een GPS tracker gevaarlijk voor je kat?

Nee hoor, daar hoef je je geen zorgen om te maken. Een GPS tracker is juist bevorderlijk voor de veiligheid van je kat.

Waarom zou je een GPS tracker gebruiken voor je kat?

De GPS tracker is een handig hulpmiddel voor katten die vaak weglopen of lang van huis zijn. Zo kan je hem of haar altijd terugvinden en ben je gerustgesteld als je ziet waar hij of zij uithangt. Ook kan het leuk zijn om de avonturen van je kat te volgen.

Is er een kat GPS tracker zonder abonnement?

Er zijn genoeg GPS trackers die verkrijgbaar zijn zonder abonnement. In dat geval kies je voor een tracker die werkt op een simkaart. Hierbij kan jij zelf bepalen hoeveel geld je eraan kwijt wilt.

Hoe ver is het bereik van deze kat GPS tracker?

Het verschilt erg per tracker hoe ver het bereik is, want ze zijn niet allemaal hetzelfde. Dit kan variëren van 1 kilometer tot meerdere kilometers.

Plaats een reactie