Heilige Birmaan

Een bijzondere raskat met een vrij opvallend uiterlijk. De Heilige Birmaan is naast dat opvallende uiterlijk, ook een maatje voor het leven. Door zijn bijzondere vacht met een prachtige kleurencombinatie, atletische bouw en bijna heilige karakter is het niet voor niks een zeer populaire kat. Een kat waar vrijwel genoeg over te vertellen is.

Behalve het uiterlijk van de kat, valt er daarnaast nog voldoende te vertellen over bijvoorbeeld de veel voorkomende vachtkleuren en over zijn bijna heilige karakter. Hoe dat precies in elkaar zit allemaal? Je leest het hier.

Uiterlijk Heilige Birmaan

Een raskat die direct opvalt en vrij makkelijk te herkennen is? Dat is hoe dan ook de Heilige Birmaan. Dat deze kat een bijzonder uiterlijk heeft, dat was je vast al opgevallen. Hoe ziet dat uiterlijk er nu precies uit?

Voornamelijk de kleur en het gebruik van kleur valt bij deze kat vrijwel direct op. De vachtkleur word rond het gezicht en de benen wat donkerder dan op de rest van het lichaam. Het is bijna te vergelijken met een soort rokerige schaduw. Het geeft hem zelfs een wat mysterieuze uitstraling, zoals veel mensen beweren. Die schaduw trekt door naar zijn oortjes en staart.

Naarmate je bij zijn pootjes komt, slaan deze juist wat lichter uit dan de rest. De pootjes zijn namelijk spierwit. Je zou de pootjes ook goed kunnen vergelijken met warme handschoentjes voor de winter. Zijn ogen zijn rond als schoteltjes en zo prachtig blauw van kleur, dat heb je nog nooit gezien bij een kat. Een kleur waar ze erg trots op mogen zijn. Zijn lichaam is op een atletische manier gebouwd met goed ontwikkelde spieren en gewrichten.

Vachtkleuren Heilige Birmaan

Heilige Birmaan

Die opvallende vacht, daar is genoeg over te vertellen zou je zeggen. Iedere vacht verdiend de verzorging die het nodig heeft. Zo ook die van de Heilige Birmaan.

De verzorging zal niet al te veel tijd kosten, maar zal toch wat regelmatiger herhaalt moeten worden. Waar de meesten vachten maar één keer per week een verzorging nodig hebben, is dat bij deze vacht net iets vaker. Gebruik minimaal twee keer per week de borstel om de vacht in een goede conditie te houden. Alsnog is dat prima te overzien. 

Wat betreft de vachtkleuren is er veel variatie mogelijk. Zo kan de vacht een effen kleur hebben, maar moet je niet gek opkijken van een dergelijk patroontje erin. Gevlekt bijvoorbeeld. Een aantal voorbeelden van vachtkleuren kunnen zijn: rood (redpoint), donkerbruin (sealpoint), lichtbruin (chocolatepoint), blauwgrijs (bluepoint).

Karakter Heilige Birmaan

De Heilige Birmaan heeft een vrij bijzonder uiterlijk. Dat hebben we inmiddels wel vastgesteld. Hoe zit dat eigenlijk met zijn karakter? Is dat net zo bijzonder als het uiterlijk? De karaktereigenschappen gaan het ons vertellen.

  • Vindt het heerlijk om mensen om zich heen te hebben. Een hele sociale kat.
  • Zijn er té veel mensen? Stiekem trekt hij zich even terug voor wat rust.
  • Een echte kindervriend.
  • Andere huisdieren in huis? Ze zullen goede vriendjes worden.
  • Erg slim.
  • Vrijwel altijd lekker speels.
  • Tikkeltje eigenwijs.

bekijk de meest voorkomende kattenrassen

Plaats een reactie