Koop de beste kattenbrokken voor je kat

In Nederland, en ook de rest van de wereld, zijn er veel mensen die een huisdier hebben. Vaak gaat het dan om honden of katten, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Er zijn zelfs voorbeelden van mensen die het leuk vinden om een spin als huisdier te hebben. Dit zijn echter wel uitzonderingen op de regel, want de meeste mensen kiezen toch voor de gebruikelijke huisdieren.

Welk huisdier je ook hebt: je wilt hem of haar zo goed mogelijk verzorgen. Dat begint vaak al bij een goede voeding. Het is bij een kat belangrijker dan je denkt om te zorgen voor goede kattenbrokken. Als je je kat niet van de juiste voeding voorziet kan dit best vervelende gevolgen hebben.

Ook is het belangrijk dat je precies de juiste hoeveelheden aan je kat geeft. Voor de ontwikkeling van de kat en voor de gezondheid van je kat is dit erg belangrijk. In dit artikel ga je meer te weten komen over de beste kattenbrokken die er zijn. Lees snel verder en ontdek welke brokken jij echt moet kopen voor je kat en daarnaast krijg je nog veel meer handige informatie. Na het lezen van dit artikel zal je kat kunnen genieten van de beste verzorging die hij of zij zich kan wensen.

Onze top 6 beste kattenbrokken – voor elke levensfase

beste kattenbrokken 2021

Je kat wordt, net als wij mensen, iedere dag een beetje ouder. Dit wil dus zeggen dat je kat door verschillende levensfases gaat. Het is belangrijk om in iedere fase goede voeding te geven aan je kat. Voor iedere fase is er een kattenbrok te vinden die speciaal voor die fase is. Het aanbod aan brokken is erg groot. Om ervoor te zorgen dat je de beste brokken koopt, hebben we hieronder de beste brokken voor je op een rijtje gezet. Voor iedere levensfase is er een kattenbrok uitgekozen.

Ook is er nog rekening gehouden met een aantal andere factoren die van invloed kunnen zijn op het kiezen van de voeding. Later lees je nog meer over enkele belangrijke aandachtspunten.

1. Royal Canin Kitten – Kittenvoer – 4 kg

Op jonge leeftijd is je kat veel aan het ontdekken. Voor al dit ontdekken is veel energie nodig. Het is belangrijk dat je je jonge kat hier goed bij kunt ondersteunen. Dit doe je onder andere door de juiste voeding te kiezen voor je kitten. Deze brokken van Royal Canin ondersteunen je kitten op de perfecte manier.

De voedingswaarden zijn exact afgestemd op de behoeften die je kitten heeft. Als je nog op zoek bent naar het geschikte voer voor je kitten, dan ben je bij deze Royal Canin brokken voor een kitten bij de perfecte oplossing uitgekomen. Een perfectere aansluiting bij de behoeften van je kitten ga je niet kunnen vinden.

2. Orijen Cat & Kitten – Kattenvoer – 5,4 kg

Katten zijn echte vleeseters. Dit is van oudsher al zo, maar in de laatste jaren is dat steeds verder gaan ontwikkelen als gevolg van de evolutie. Je kat heeft dus iedere dag de behoefte aan een bepaalde hoeveelheid vlees. Deze Orijen Cat & Kitten kattenbrokken zorgen precies voor deze benodigde hoeveelheid aan vlees.

Ook zit er de nodige hoeveelheid aan vis verwerkt in deze brokken. Niet alleen vlees, maar ook groente vind je terug in deze kattenbrokken. De voedingsstoffen in deze brokken zullen precies voldoen aan de behoeften die je kat heeft. Je kat zal er dan ook zeker van genieten.

3. PURINA ONE Adult – Zalm/Volkoren Granen – Kattenvoer – 3 kg

Op iedere leeftijd is je kat op zoek naar de perfecte voeding. Zo ook tussen het eerste en zevende levensjaar van de kat. Door de juiste voeding te kopen kan je je kat hierbij helpen. Met de PURINA ONE Adult brokken geef je je kat die juiste voeding.

Deze brokken zijn zeer evenwichtig en bieden alle belangrijke voedingsstoffen, mineralen en vitaminen die nodig zijn voor je kat op deze leeftijd. Hierdoor blijft je kat actief, gezond en ga je bovendien veroudering zoveel mogelijk tegen. Voor zowel katten die veel binnen zijn, als katten die veel buiten zijn is dit de meest geschikte voeding.

4. Whiskas 1+ Adult Droge Brokjes – Rund – Kattenvoer – 3,8 kg

Om je volwassen kat gezond te houden maak je met deze brokken van Whiskas een goede keuze. De brokken bevatten namelijk veel rundvlees en ook veel andere ingrediënten die bijdragen aan een goede gezondheid van je kat. Bovendien is het erg smakelijk voer, dus heeft je kat er ook nog eens een lekkere maaltijd bij.

Voor de tanden van je kat is dit ook erg goed voer. Alle voedingsstoffen die nodig zijn voor katten op deze leeftijd zijn terug te vinden in deze kattenbrokken. Zowel je kat als jijzelf zullen profiteren van deze kattenbrokken. Je geeft je kat zo de mogelijkheid tot een goed en gezond leven.

5. Royal Canin Indoor 27 – Kattenvoer – 4 kg

De ene kat is graag buiten, terwijl de andere kat het liefst de hele dag door binnen is. Katten die graag binnen zijn hebben ook de behoefte aan goede voeding. Deze brokken van Royal Canin zorgen voor de voeding die nodig is voor de kat die het liefst de hele dag in huis te vinden is. Doordat de kat veel binnen is, is deze minder actief en dus zijn er minder calorieën nodig.

Deze kattenbrokken zijn perfect afgestemd op de hoeveelheid stoffen die je kat nodig heeft. Zo ben je er zeker van dat je kat de juiste voeding krijgt om een gezond leven te leiden.

6. PROPLAN KAT STERILISED Kip 10kg

Om te voorkomen dat je kat jonkies krijgt waar je niet op zit te wachten kan je ervoor kiezen om je kat te laten steriliseren. Als je deze keuze hebt gemaakt voor je kat dan moet je ook voeding hebben voor deze kat. Katten die gesteriliseerd zijn hebben namelijk de behoefte aan speciale voeding. Deze brokken van PROPLAN zijn speciaal ontwikkeld voor de gesteriliseerde kat.

Ze zijn wetenschappelijk ontwikkeld voor het beste resultaat. Zo zorg je ervoor dat je kat een gezond leven kan leiden ondanks dat de kat gesteriliseerd is. Op deze manier kan je ook langer genieten van een gezonde kat en dat is natuurlijk erg prettig als kattenliefhebber.

Waarom de beste kattenbrokken voor je kat?

Voor je huisdier wil je natuurlijk alleen het allerbeste hebben. Hoewel dit vaak ook wat meer geld kost, heb je het uit liefde voor je kat het geld er wel voor over. Bovendien is het voor je kat ook beter. Als je goede kattenbrokken koopt ben je er zeker van dat deze bieden wat je kat nodig heeft. Voor de gezondheid van je kat is het erg belangrijk dat de brokken aan bepaalde voedingswaarden voldoen.

Door de juiste brokken te kiezen kan je ervoor zorgen dat je precies in de behoeften van je kat kunt voorzien. Hierdoor kan je kat een gelukkig, gezond en actief leven leiden. Als baasje van de kat wil je natuurlijk niets anders dan dat.

Waar bestaan hoogwaardige kattenbrokken uit?

 • Eiwitten: het is nodig dat kattenbrokken eiwitten bevatten. Deze eiwitten moeten voedzaam zijn en zijn op die manier erg handig voor de kat. Bovendien zorgen de eiwitten ook voor de groei van de kat. Het is dus erg belangrijk dat er een juiste hoeveelheid aan eiwitten in de kattenbrokken zit, zodat je kat er optimaal van kan profiteren. Hoeveel eiwitten de kat nodig heeft is afhankelijk van een aantal factoren. Over het algemeen is het wel zo dat een hoog gehalte aan eiwitten aan te raden valt.
 • Vetten: hoewel je het misschien niet zou denken in eerste instantie, zijn vetten toch echt een belangrijk onderdeel van de kattenbrokken. Vetten hebben namelijk verschillende functies die je kat kunnen helpen. Door de aanwezigheid van bepaalde vetten zal je kat namelijk gaan glanzen als nooit tevoren. Zo zijn er nog veel meer belangrijke functies op te noemen van de nodige essentiële vetten die je kat nodig heeft. Het is voor een kat belangrijker hoeveel vet er in de brokken zit dan hoeveel smaak er aan de brokken zit.
 • Koolhydraten: waar wij als mens zijnde koolhydraten nodig hebben is dat bij katten niet het geval. Katten eten namelijk in principe alleen vlees. Hun lichaam is er daardoor op afgesteld om alleen vetten en eiwitten binnen te krijgen als voedingsstoffen. Een kat kan zelfs overleven zonder koolhydraten binnen te krijgen. Het lijkt misschien ondenkbaar, maar het is toch echt de waarheid. Bij huiskatten zit er vaak toch een bepaalde hoeveelheid aan koolhydraten in de brokken verwerkt. Als gevolg hiervan de kat de vetten en eiwitten voor andere doelwitten gebruiken. Het is ook goed mogelijk dat dit de reden is waarom huiskatten zo lang kunnen blijven leven. Hier is echter nog geen keihard bewijs voor gevonden, dus het blijft voorlopig bij speculeren.

Aandachtspunten bij het kopen van kattenbrokken

Het kopen van kattenbrokken klinkt niet erg moeilijk. In principe is het ook niet moeilijk. Toch kan het zo zijn dat er enkele dingen zijn waar je rekening mee moet houden. Er zijn in sommige gevallen bepaalde aandachtspunten en het is belangrijk dat je hier goed op gaat letten. Hieronder staan enkele van die aandachtspunten voor je op een rijtje. Door met deze punten rekening te houden ben je er zeker van dat je alleen de beste kattenbrokken koopt voor je kat.

Er zijn namelijk wel dingen die erg belangrijk zijn bij het kopen van kattenbrokken. Misschien heb je er nog nooit bij stil gestaan dat dit zo is, maar dan is dit het moment om daar verandering in aan te gaan brengen. Lees dan ook goed de aandachtspunten door, zodat je precies weet waar je op moet gaan letten bij het kopen van kattenbrokken.

De leeftijd van de kat

De leeftijd van je kat speelt een best belangrijke rol bij het uitzoeken van de juiste brokken voor je kat. Het is belangrijk dat de brokken die je koopt aansluiten bij de leeftijd van je kat. Een kitten mag namelijk geen brokken voor een kat die al wat ouder is.

Je moet er dus goed op letten dat de brokken die je koopt bedoeld zijn voor de leeftijd die je kat heeft. Per ongeluk het verkeerde voer geven kan geen kwaad, maar het moet niet de standaard worden.

Speciale zorg voeding

Sommige katten hebben te maken met problemen. Dit kan van alles zijn. De kat zelf kan er natuurlijk niets aan doen als dit zo is. Als baasje van de kat kan je er natuurlijk wel voor zorgen dat je kat zo goed mogelijk verzorgd wordt.

Bij sommige problemen van een kat is er een speciaal voer te vinden. Als dit voer er is, is het ook verstandig om het voer te kiezen voor je kat. Het is misschien wat duurder, maar tegelijkertijd ook beter voor je kat.

Voer voor raskatten

Net als bij honden zijn er ook bij katten bepaalde rassen terug te vinden. Er zijn rassen die erg bekend zijn, maar ook rassen die iets minder bekend zijn. In sommige gevallen heeft een kat van een bepaald ras ook speciaal voer nodig.

Dit speciale voer is dan nodig omdat het precies aansluit bij de behoeften van die kat. Zo zorg je voor de beste verzorging van je huisdier en dat is natuurlijk waar het uiteindelijk allemaal om draait.

Binnen- of buitenkat

Bij katten zijn er veel verschillen te ontdekken. Deze verschillen zijn er niet alleen in uiterlijk, maar ook qua innerlijk. Katten zijn namelijk erg verschillend qua gedrag. Zo heb je katten die graag binnen zitten, maar er zijn ook katten die hier niet van houden.

Zij zijn het liefste de hele dag buiten aan het rondlopen. Het is belangrijk dat het kattenvoer aansluit bij de behoeften van je kat. In dit geval is het dan dus nodig om het aan te laten sluiten bij of het een binnenkat of een buitenkat is.

De voor- en nadelen van kattenbrokken

Vrijwel iedere katteneigenaar gebruikt kattenbrokken als voornaamste bron van voeding voor de kat. Er zijn ook nog genoeg andere opties voor het voeden van je kat, maar over het algemeen zul je zien dat er veel kattenbrokken worden gebruikt. Dit is eigenlijk ook niet zo heel gek als je erover na gaat denken. Aan het gebruik van kattenbrokken zitten namelijk de nodige voordelen verbonden, maar er zijn ook zeker nadelen te bedenken. Om voor jou duidelijk te maken wat de voordelen zijn, maar zeker ook wat de nadelen zijn, staan ze hieronder allemaal voor je op een rijtje.

 • De voordelen van het gebruiken van kattenbrokken:
  – Het geven van kattenbrokken is makkelijker dan het geven van andere voeding. Je hoeft alleen af en toe het bakje te vullen en de kat zal eten wat hij of zij nodig heeft.
  – Kattenbrokken zijn over het algemeen 4 tot 10 keer goedkoper dan natvoer. Voor je eigen portemonnee is het dus ook erg prettig.
  – In kattenbrokken zitten meer koolhydraten en minder vlees. Dit is vaak beter voor de gezondheid van je kat.
 • De nadelen van het gebruiken van kattenbrokken:
  – De koolhydraten kunnen een voordeel zijn, maar tegelijkertijd ook een nadeel. Door de koolhydraten bestaat er namelijk een kans dat je kat sneller aan zal komen.
  – Kattenbrokken zorgen voor het onttrekken van vocht. Dit in tegenstelling tot natvoer dat juist zorgt voor hydratatie van de kat.
  – Kattenbrokken zijn niet lang houdbaar. Zodra je de zak met kattenbrokken hebt geopend zul je deze binnen 3 tot 6 weken volledig leeg moeten hebben. Na die tijd is de kans groot dat de kwaliteit van de brokken behoorlijk is afgenomen.
Veelgestelde vragen over kattenbrokken
Welke kattenbrokken zijn gezond?

Er zijn erg veel kattenbrokken gezond. Het is afhankelijk van de levensfase van de kat welke brokken er het beste zijn. Kijk goed naar welke leeftijd je kat heeft en welke brokken hier bij passen. Zo zorg je voor de beste verzorging van je kat en heeft deze ook altijd de beste voeding.

Hoeveel keer per dag moet je een kat eten geven?

De meeste katten vinden het prettig om twee keer per dag wat te eten. Je kan er dan voor kiezen om ze op deze momenten de voeding te geven die ze nodig hebben. Het is per kat afhankelijk hoeveel keer ze willen eten en ook de hoeveelheid voeding is per kat verschillend.

Wat is de beste voeding voor een kitten?

Voor een kitten is het belangrijk dat deze de juiste voeding krijgt. Veel merken hebben wel voer dat voor een kitten bedoeld is. In dit artikel heb je kunnen lezen over het kittenvoer van Royal Canin. Dit is een erg goede keuze als je voeding voor je kitten zoekt.

Wat is een goed senior kattenvoer?

Ook voor een wat oudere kat is het belangrijk dat deze de juiste voeding binnenkrijgt. Bijvoorbeeld de brokken van Whiskas zijn erg geschikt voor katten die al wat ouder zijn. Uiteraard zijn er ook nog genoeg andere opties, maar let er wel op dat de brokken de juiste voedingswaarden bieden.

Nooit meer je kat kwijt

Je vraagt zich misschien af of jouw kat een gps nodig heeft. Ze zijn er immers al eeuwen zonder en we hoefden ons nooit zorgen te maken over waar onze katten heen gingen! Maar nu we in de moderne wereld leven met zo veel afleidingen, is het moeilijk om te weten wat er in de buurt gebeurt. Het goede nieuws is dat je een GPS halsband kunt krijgen die uw kat 24/7 in de gaten houdt, zodat je altijd weet waar ze zijn en ze nooit meer verdwalen!

Plaats een reactie