Maine Coon

Waarschijnlijk is de Maine Coon het grootste kattenras dat je ooit hebt gezien. Ze kunnen maar liefst 1 meter lang worden en beschikken ook nog eens over een prachtig karakter. Niet zo gek dus dat deze kat nog steeds erg populair is en bij veel mensen in de smaak valt.

Omdat er veel over te vertellen valt, vindt je hier meer informatie over het uiterlijk, de vachtkleuren en over het karakter. Door het artikel helemaal tot het einde te lezen krijg jij meer te weten over dit kattenras en krijg jij antwoord op eventuele vragen.

Uiterlijk

Tegenwoordig zijn er veel kattenrassen die bij veel mensen in de smaak vallen en dan ook zeer populair zijn.

De Maine Coon is het grootste kattenras dat je waarschijnlijk ooit hebt gezien. Zo kunnen ze maar liefst 1 meter lang worden. Het lichaam is erg sterk en atletisch gebouwd. Van de kop tot aan de staart beschikt hij over een dicht behaarde vacht met middellange haren. De vacht lijkt onhandelbaar, maar dat valt gelukkig mee. De vacht is eigenlijk vrij makkelijk te verzorgen.

De kop van de Maine Coon is net zo gespierd als de rest van het lichaam. De oortjes staan rechtovereind, met vaak een prachtig pluimpje van haar bovenop. Net als de rest van het lichaam is de staart dicht behaard met middellang haar. De staart wordt gebruikt op de wat koudere dagen als sjaal om zichzelf warm te houden. Hoe slim is dat?

Vachtkleuren

maine-coon

De Maine Coon kan eigenlijk alle vachtkleuren hebben die je je maar kunt bedenken. De laatste jaren zijn er ook meer bijgekomen. Echter mogen onder andere de kleuren lilac en cinnamon niet voorkomen.

De Maine Coon heeft altijd twee basiskleuren in zijn vacht. Dat zijn de kleuren zwart en rood. Daaromheen zie je vaak dat de vacht bestaat uit meerdere kleuren en ook patroontjes. Bijna geen enkele Maine Coon heeft een effen vachtkleur, maar ze zijn er natuurlijk wel.

De vachtkleuren die je bij een Maine Coon snel tegen zult komen zijn de kleuren crème, blauw, wit, zwart en rood. De Maine Coon die een patroontje in zijn vacht heeft, noemen we tabby.

Karakter

Er is genoeg te zien aan het uiterlijk. Het is een vrij groot kattenras met een dicht behaarde vacht die verschillende kleuren kan hebben. Over het uiterlijk van de Maine Coon raak je niet snel uitgepraat.

Naast het imposante uiterlijk, heeft de Maine Coon ook een indrukwekkend karakter die niet onbesproken mag blijven. Hoe het karakter van de Maine Coon er dan uitziet? De karaktereigenschappen vindt je hier.

  • Erg speelse kat die het heerlijk vindt om te spelen.
  • Hoewel ze erg spelen houden, zijn ze daarentegen ook erg rustig.
  • Kan zich wel snel vervelen.
  • Ontzettend vriendelijk
  • Kunnen prima overweg met andere huisdieren, bijvoorbeeld met honden.
  • Zeer intelligent.

bekijk de meest voorkomende kattenrassen

Plaats een reactie