Noorse Boskat

De Noorse Boskat is door zijn atletische bouw en dikke vacht een vrij bijzondere verschijning. Hoewel de katten er vrij groot en soms nors uitzien, worden ze steeds populairder en is het karakter werkelijk om verliefd op te worden.

Ben jij benieuwd geworden naar dit kattenras en zou jij meer willen weten over zijn uiterlijk, vachtkleur en over zijn karakter? In het artikel vind jij alle antwoorden die jij zoekt.

Uiterlijk Noorse Boskat

Een atletische bouw, harige vacht en redelijk groot van stuk. De Noorse Boskat is wat dat betreft een bijzondere verschijning en is met de tijd enorm aan het stijgen op de lijst van populaire kattenrassen. Alleen al om zijn unieke uiterlijk is dat niet heel gek.

Pas na een jaar of 4 heeft de Noorse Boskat zijn uiteindelijke lichaamsgrootte bereikt. Daarmee valt hij een stuk groter uit dan de normale, reguliere kattenrassen. Naast zijn grootte heeft hij zeer ontwikkelde spieren en is ook zijn lichaam wat langer dan dat je wellicht gewend bent van een kat. Ook zijn oren zijn lekker groot en staan als een soort driehoek recht bovenop zijn kopje. Uit zijn oren steken hier en daar vaak wat pluimpjes.

Zijn pootjes verschillen hier en daar wat qua lengte en deze brengen hem overal waar hij naartoe wil. Met zijn gouden of blauwe ogen is het plaatje helemaal compleet en steelt de Noorse Boskat op bijna ieder vlak de show.

De vacht is al een vrij bijzondere verschijning, maar weet je ook waarom? Deze bestaat namelijk uit twee verschillende delen. Voornamelijk tijdens de koude winterdagen komen deze twee lagen vacht extra goed van pas. Zo wordt hij optimaal warm gehouden. Behalve dat hij goed beschermd wordt tegen de kou, is ook regen geen issue voor deze kat.

Vachtkleuren Noorse Boskat

Noorse Boskat

Door de harige vacht en de meerdere delen hiervan, lijken deze katten qua vachtverzorging veel nodig te hebben. Hierin is het tegendeel waar, want ondanks de lange haren is een vachtverzorging van eens per week meer dan voldoende. Belangrijk is om goed op eventuele klitten en knopen te letten.

Wat betreft de vachtkleur is er veel mogelijk en toegestaan bij dit kattenras. Zo komen er effen vachten voor, maar kunnen deze ook makkelijk een gestreept of gestippeld patroontje bevatten. De veelvoorkomende vachtkleuren die je ook vaak in een combinatie ziet bij een Noorse Boskat zijn: zwart, wit en blauw.

Karakter Noorse Boskat

Ondanks zijn vaak wat imposante uiterlijk en brede lichaamsbouw, heeft de Noorse Boskat een karakter dat niets te wensen over laat.

  • De Noorse Boskat staat bekend om zijn enorme vriendelijkheid. Niet alleen naar hun baasje, ook naar de omgeving. Ze kunnen zelfs overweg met andere katten en huisdieren.
  • Zelfs op een ietwat bejaardere leeftijd blijft hij in voor een spelletje. Die speelsheid gaat er niet zo gemakkelijk meer uit.
  • Nieuwsgierige aagjes.
  • Zijn vrij intelligent.
  • Door hun interesse in andere mensen en dieren, zijn ze daardoor erg sociaal aangelegd.
  • De beste klimmers die je je maar kunt bedenken.
  • Kunnen zich binnen prima vermaken.

bekijk de meest voorkomende kattenrassen

Plaats een reactie